Välkommen till Näringslivets Ledarskapsakademi

Näringslivets Ledarskapsakademi grundades av Christina Franzén och vår verksamhet har funnits sedan 1995. Genom åren har målet varit detsamma - att arbeta för mänskligare arbetsliv och lönsammare verksamheter. Vi som arbetar tillsammans är seniora konsulter med egen ledarerfarenhet från olika branscher samt gedigna kunskaper om organisation och ledarskap. De tjänster vi erbjuder våra kunder bidrar på olika sätt till såväl ekonomisk som social och miljömässigt hållbar utveckling. Välkommen att ta kontakt med oss!

 • 2024-04-04 13:00

  Anmäl dig till höstens öppna UL-utbildning

  Ta tillfället att stanna upp och reflektera kring ditt ledarskap! Utvecklande Ledarskap är en forskningsbaserad ledarmodell som utvecklats av Försvarshögskolan. Modellen utmanar ett förlegat chefsideal där chefen förväntas vara experten som pekar med hela handen. Istället framhålls betydelsen av aktivt lyssnande, att inspirera till nytänkande och innovation samt att bygga en kultur av tillit och samarbete. Utbildningen innebär en personlig ledarutveckling där du som deltagarna får en ökad insikt om ditt nuvarande ledarskap och konkreta verktyg för förändring. Välkommen att anmäla dig till en öppen kurs i Utvecklande Ledarskap som genomförs I Engelska villan i Uppsala den 27 - 29 november samt 7 februari. Ta kontakt med oss så berättar vi mer!

  Läs mer

  info
 • 2024-03-07 09:40

  Är din ledningsgrupp som ett samtal om vädret?

  Är din ledningsgrupp som ett samtal om vädret? Nämner ingen det som ligger under ytan? Då kanske det är dags för en ledningsgruppsutveckling!
  Många av de ledningsgrupper vi möter har de förutsättningar som behövs för att vara ett effektivt team som styr verksamheten mot dess mål. Men de vill ofta utveckla samspelet och dialogen utifrån ett helhetsperspektiv och gemensamt ansvarstagande. De behöver få utrymme att stämma av syftet med gruppen och skapa samsyn kring dess uppdrag och arbetssätt. De vill fördjupa relationerna för att säkerställa att den nivå av trygghet, tillit och förtroende finns som behövs för att kunna lösa komplexa frågor tillsammans. En samarbetsinriktad ledningsgrupp är avgörande för att skapa och bibehålla en stark och effektiv organisation.

  Läs mer

  info
 • 2024-01-31 10:00

  Vad är förändringsledning och hur gör man?

  Vad innebär egentligen förändringsledning och vad behöver man tänka på för att lyckas i förändringsprocesser? För oss är det konsten att navigera genom okända vatten med en kompass av dialog, engagemang och anpassningsförmåga. Det kräver mer än bara strategiska planer och projekt. Det förutsätter ledare som lyssnar, inspirerar och delar tydliga målbilder men som också har förmåga att bygga tillit och välkomna motstånd som en naturlig del av förändringsprocessen. Som tror på kraften i varje individ och främjar en atmosfär av psykologisk trygghet där människor får möjlighet att utforska det nya och samtidigt samtala om vad som är värdefullt att bevara från det gamla. Här kommer tre avgörande delar för att skapa en arbetsmiljö där delaktighet och utveckling står i centrum för en mer hållbar och meningsfull förändring.

  Läs mer

  info

LA Podden

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.